Karate škola za decu i omladinu

Upis  novih članova u karate školu svaki dan od 18,30h do 20,30h

Pozovite ili dođite na  SPENS u KARATE SALU

(uđite  na  zapadni ulaz za sportiste u prizemlju, pored restorana “Plava frajla” sa strane stadiona Vojvodine)

Karate škola za decu u Novom Sadu  prilagođena je  deci od  6 godina ili više

Za prve treninge nije obavezan kimono,  

Trenažne termine  u odnosu na školske i druge obaveze lako ćete  usaglasiti uz dogovor sa trenerom  

Škola karatea  u Novom  Sadu  Vas poziva

  • Uključite vaše dete u  školu karatea i samodbrane. Poverite trening višedecenijskim majstorima karatea, kvalifikovanim sportskim pedagozima.
  • Redovnim stručno vođenim treningom koji karate vidi kao borilačku veštinu samoodbrane i kao sport, Vaše dete će se naučiti samodisciplini, samokontroli, samopoštovanju, liderstvu i drugim vrlinama.
  • Te vrline će ga dovesti do unutrašnjeg mira i zadovoljstva. Mogućnost sportske afirmacije i samopotvrđivanja kroz sistem sportskog takmičenja.
  • Treninzi se odvijaju u autentičnom japanskom dođou  pored velike sale u prizemlju  u vremenu neposredno posle školskih obaveza za mlađe od 18:30h,  a za stariji školski uzrast od 19,30h  Ulaz za sportiste sa zapadne strane  od stadiona Vojvodine
  • Članarina za trening se plaća unapred za tekući mesec što podrazumeva da ste rezervisali vaše mesto u grupi i za vas  klub rezerviše prostor u dođou  i trenera  računajući da ste se obavezali na  vaše prisustvo.  Nije prihvatljiv stav da se  članarina  izmiruje tek  po obavljenim treninzima   i  članarina nije  zavisna od broja treninga na kojima ste prisustvovali  u proteklom mesecu.

shirai-i-pioniri-karate-kluba-novi-sad

Zašto  karate?

Pobeda nad protivnikom nije osnovni cilj karatea nego više od toga, razvoj ljudskih osobina do krajnih granica, to je cilj vežbača karatea. Karate nije samo ozbiljno izvođenje udaraca rukama i nogama, izvođenje blokova i samoodbrambenih tehnika. Karate je veština kroz koju se ostvaruje razvoj mentalnih i fizičkih osobina.

Kao sportska aktivnost karate uživa veliku popularnost, takođe i kao veština samoodbrane. Karate potiče iz Japana sa početka XVIII veka, kao umeće samoodbrane. U prevodu sa japanskog značilo bi »prazna ruka«.

Kroz obuku u karateu razumevanjem tehničkih i mentalnih principa vežbači streme ka krajnjem cilju »prevenciji sukoba«, što predstavlja istinsku pobedu. U početku karate se razvijao kao samodbrana  bez oružja  što traži maksimalnu upotrebu tela, međutim karate ne kultiviše samo  telo nego  um i emocije.

Karate škola za decu u Novom Sadu
ima  cilj ds dete kroz sport ostvari  zdravu, fizički spretnu, psihički sigurnu, istrajnu, upornu i snažnu ličnost.

karate_klub_novi_ssad_pioniri_spens
Uticaj škole  karatea je veoma izražen na izgradnji  harmoničnog telesnog razvoja i rasta, pravilane  motorike, usvajanje koordinacije pokreta, pravilnog držanja tela, razvijanja pokretljivosti i elastičnosta tela, brzine, snage, preciznosti, izdržljivosti, ravnoteže i kontrole.
Treninzi se odvijaju u relativno  malim grupama, a moguće je dogovoriti individualne treninge subotom i nedeljom

Treneri

Naši treneri nivoom veštine i ličnim primerom, rađe nego drugi
m sredstvima, motivišu vežbače da zavole trening i da se osećaju dobro u toku treninga. Prijateljskim i dobronamernim  postupanjem, održavaju motivaciju i pažnju vežbača vodeći ih kroz obuku do sportskih uspeha. To su kvalifikovani dugogodišnji majstori  karatea sa internacionalnim licencama za trenažni rad.

slobodan-milicevic-zoran-bakmaz-sklavo-vujovic_djordje markovic_1024x768

Program

Treninzi su plannirani tako da omoguće uspešnu i dugu sportsku karijeru. Za mlade nudimo zabavan pristup učenju sa dosta opštefizičkog vežbanja na početku, za pravilan razvoj i rast samosvesti o sopstvenoj vrednosti. Karate trening će pomoći da se unapredi samopouzdanje, personalne relacije, da se izgradi pozitivan odnos prema radnom naporu što će se preneti u svakodnevni život.

Vežbanjem tehnike i karate formi disciplinujući telo, već na samom početku, vežbači će steći sposobnost brze i adekvatne reakcije u saoodbrambenim situacijama.

Stepenovanjem obuke i prigodnom promocijom  karate zvanja omogućava se da uzastopnim uspesima ostvarimo veliki stepen zadovoljstva i smisao da uloženi trud uvek biva nagrađen uspehom i zadovoljstvom.

Mi ne favorizujemo agresivnost i svi treninzi su vođeni tako da kroz kontrolu i samokontrolu razvijaju disciplinovani sportisti.

U karate trening je ugrađena tradicionalna etika 空手に先手なし (karate ni sente nashi) to znači da „Karate ne počinje udarcem“ svaka karate forma počinje tehnikom odbrane.

Trening se odvija uz striktne sigurnosne mere koje imaju za cilj da se izbegne povređivanje.

i  “Ljubav” i “Disciplina”

Kroz  aktivnost treninga rešavamo  zadatak pripreme mlade ličnosti za samostalan nastavak života.
To obavljamo tako što ukazujemo uravnotežen pristup:
pokazivanja pažnje i  ljubavi  (izgradnja samopštovanja, spoznaja lične vredosti)
i  Disciplinovanju  (treniranju smeš-nesmeš, dozvoljeno-zabranjeno što će doprineti  socijalizaciji)

dojo-kk-novi-sadTrening će dovesti do razvoja svesne discipline, komunikativnosti, kooperativnosti, humanih odnosa i pravilnom odnosu prema porazu i pobedi.

U okruženju starijih vežbača koji su pobednici mnogih internacionalnih takmičenja vežbači će imati sportske uzore, specijalizovan takmičarski trening i tehničku podršku.

Sportske aktivnosti su od izuzetne važnosti za pravilan rast i razvoj svakog deteta. Adekvatno odabran sport za dete u velikoj meri može da spreči brojne deformitete poput krive kičme, ravnih stopala i gojaznosti kod dece. Vrlo atraktivan sport za dečake i devojčice, omogućiće da budu okretni, spretni i da razvijaju svoju ljubav i talenat prema sportskoj aktivnosti i zdravom životu. Tu se takođe  prolazi kroz opšti  bazni sportski program  koji telo i um deteta priprema za nesvakidašnje izazove i čini da veruju u nemoguće

Raspored treninga:karate škola
početnici
karate škola
takmičari
takmičari


utorak, četvrtak: 18,30-19,30h
ponedeljak, serda i petak: 18,30-19,30h
ponedeljak, serda i petak: 19,30-20,30h
utorak , četvrtak: 19,30-21,00h
ponedeljak, sreda i petak: 20,30h-22,00h


info@shobu.rs

Kontakt telefoni 063-505 371

Upis u karate školu 08/03/2013